måndag 30 april 2012

Size me, men naket

Ser att Blondinbella slår ett slag för kärleken till den egna kroppen i tidningen Egoboost - mer bla. här.

Och, det är ju mer än okej. Ju fler som uppskattar den egna kroppshyddan, desto mer kärlek i världen. Det jag inte förstår, det är varför man, eller hon - Blondinbella - måste vara naken på pärmbilden? Jag skulle på något sätt vilja tro att det går att uppskatta kroppen också med kläderna på?

Jag vill inte marra (för svenska läsare; gnälla), för initiativet är mer än gott. Men, samtidigt sägs det att det nakna, allt det nakna vi ser i vår omgivning, är en stressfaktor för den som inte kommit så långt i att älska sin hydda.

Den icke-önskade klassikern

Det hände sig att jag kallade hen för hon, trots att hen var en han.

Naturligtvis blev jag förlägen, så där som man blir då man tar fel och övergick till att kalla barnet för hen.

Jag vet att det inte är eller gör någon skillnad, men, det lättar lite då jag vet att den äldre personen som var i det lilla barnets sällskap kallade barnet vid ett flicknamn.

söndag 29 april 2012

Nickby rapporterar

Alla människor var ute i solen, men inte Micaela, för hälsan på hennes barn fela.

Skämt åsido, eller det att vi fortfarande sitter inne, det är inte ett skämt. För det gör vi. Sitter inne och tuggar hjärta, eller försöka svälja det i alla fall.

Jag läste någonstans att ingen är intresserad av att läsa om andras krämpor, än mindre om andra barns krämpor, men jag säger det ändå. Att vi vakade halva natten med en litens hosta som höll på att riva lungorna ur honom.

Och jag bannar mig själv, jag får inte riktigt tag i den rationella biten i mig. Hosta är helt plötsligt livsfarligt och det att han är varm då han sover det är en akut febertopp och jag kollar att han andas minst lika ofta som under den första natt den lille sov hos oss.

Jag vet, det är också nerverna som spelar mig ett spratt, vi har varit konstant krassliga i en månad nu. Jag är trött, både på insidan och utsidan som ett utskitet lingon.

Jag lovar, och tänker hålla det denna gång, följande gång vi alla är friska samtidigt en dag eller två, skall jag komma ihåg att vara riktigt jävla tacksam.

Förlåt, svordomen. Tröttheten och mattheten ni vet.

Over and out från sjukhuset i Nickby.

lördag 28 april 2012

Den lille patienten

Tack för alla förfrågningar och allt pepp.

Läget ser okej ut just nu. Varje hostattack eller dropp i form av trötthet får mitt hjärta att skena i väg, men jag och vi försöker ha is i magen. Is i magen på det sätt att vi inte skulle oroa oss i onödan. Oroa sig i onödan, vad det nu sedan betyder.

Den lille, dinosaurieplåstret och sjukhuset.

fredag 27 april 2012

Ofrivilligt uppehåll

Det råder stiltje på bloggen, men inte i Nickby.

En onödigt dramatisk upplösning på den lilles "förkylning" upplevdes igår. Det blev natt på sjukhus, med alltför höga infektionsvärden och där efter följande härdell.

Nu är vi hemma, allt är rätt okej och jag sitter fortfarande och sväljer mitt hjärta och viskar lugnande ord i örat på min själ.

onsdag 25 april 2012

Ett udda erbjudande

Scen ur en vanlig arbetsdag:

Telefonen ringer. En man pratar på i värsta farten, jag hinner inte uppfatta annat än att det låter som om någon berusad person ringer mig mitt under en hockeymatch.

- Är det Micaela Röman? - Jo. - Vill du få hemskickat rakhyvel, blad och lödder?

Jag bara: - Hur fan kan du veta att jag är hårig?

Vad lär man sig av detta? Jag kommer aldrig att bli en av de där bloggarna som blir överöst av gratis grejer.

Road rage

Inte speciellt grön sitter jag i morgontrafiken, för en gångs skull på väg mot republikens huvudstad då jag än en gång konstaterar det. Människor beter sig som svin bakom ratten.

Helt fullvuxna människor, på något vis vettiga - de har ju fått körkort på någon vänster - beter sig som vettvillingar. Det handlar om allt från att köra i fel fil för att komma längst fram i kön, att köra riktigt fast i rumpan på den som kör framför - muttrandes, så att den som kör framför säkert skall se att man anser att det är en idiot man har att göra med, till galna girningar mitt framför bilen man kör om.

Samtligt kryddat med hälsningar som kan framföras med blotta fingret.

Jag har sagt det förut och upprepar det gärna, om dessa blådårar i trafiken, jag brukar med glädje se framför mig hur stressen får dem att köra rakt in i följande hjärtattack och propp.

tisdag 24 april 2012

Favoritband

Vi har ju inte pratat om våra favoritband på länge - vilka band är era favoriter? - och just idag måste vi göra det.

Det på grund av att mitt favoritband, Kent, idag höll en presskonferens. Ni läste rätt, presskonferens. Jocke Berg, fick en fråga som handlade om hur det levda livet påverkar texterna han skriver.

Och då sade han, så fint och jag håller med honom och ja, håller honom så kär, att man inte blir smartare då man blir äldre. Att den som tror det, tror fel.

Men, man blir mindre rädd för att vara ocool.

Och jag håller med honom, man blir mindre rädd för att vara ocool.

Ni visste säkert att det var jag som introducerade Kent - Finland - Kent? Det hänger delvis ihop med att jag levt så många år att jag är fullt ut väldigt ocool nuförtiden.

Man skulle nästan kunna tro att jag är snål

Marthaförbundet firade Sluta Slösa-veckan genom att be allmänheten om tips för hur man spar i vardagen, hur man slösar så lite som möjligt både ur ett ekonomiskt och ett ekologiskt perspektiv. Jag ville, naturligtvis, delta med mina små idéer och landade på att jag hade svårt att välja mitt favorittips.

Det jag lämnade in var den gamla favoriten, Sluta slänga mat-kampisarna, den har jag tjatat så mycket om här att jag inte behöver orda mer om den nu.

Men, uppsjön av allt det andra. Jag förstår att ni bara måste få veta hur jag gör?

- jag stänger alltid av kranen då jag och vi borstar tänderna. Jag har lärt den lille att det finns barn som inte har tillgång till vatten, så han går omkring och muttrar "spara vatten, vi måste spara vatten".

- jag fyller en gammal, tom sprayflaska med vatten, häller i några droppar diskmedel och har flaskan stående på diskbänken. Hur behändigt som helst och en flaska diskmedel räcker i ett halvt år.

- jag diskar diskborsten i diskmaskin och använder diskborstar som har utbytbara borstdelar.

- jag använder bambudisktrasor. De kan tvättas en miljon gånger. Du slipper disktraselukten!

- jag försöker hålla liv i örter av olika slag också under vintern, det för att slippa ständigt köpa nya krukor. Vi har en hel del torkade örter och svampar kvar från senaste säsong.

- jag tvättar kläder en gång i veckan. Garanterat fulla tvättmaskiner - och tex. vittvätt som inte samlas på hög under vinterhalvåret får snällt snällt vänta tills maskinen blir full.

- jag använder handdukar och kökshanddukar också efter att de sett sina bästa dagar. I några fall har jag färgat en del handdukar, inte så ekologiskt, så det slutade jag med. Klipper handdukarna i mindre bitar och använder dem som städtrasor tills det bara är att slänga som gäller.

- vi använder inte vår bastu under perioden maj-september.

Det här är nu något av det jag kommer på just nu, utöver det här så är det det normala, den lille ärver och lånar kläder, resten köps på loppis. Jag tycker illa om att köpa kläder åt mig själv, jag är den som roterar klädskåp, det vill säga sparar gamla kläder och tar fram "nya" kläder enligt säsong och hur de ryms på mig.

måndag 23 april 2012

Inte den vassaste kniven

Ni vet dehär "nyckelorden" man måste skriva in på en del bloggar för att kunna kommentera?

Är det bara jag, eller är det ibland riktigt, riktigt svårt att få dem rätt?

Utmaningarna just nu

Den lille är ju en gammal, garvad dagisräv nu förtiden. Han har ju hängt på dagiset ända sedan senaste höst, så han svänger rätt vant med sina homies.

Ett smärre problem finns dock. I och med att status quo inte är något som gäller ens på det lantligaste dagis, så händer det att barn flyttar och det trillar in en del nya barn i stället.

Fine. Och det är fint, om inte de nya barnen är bebisar.

Den lille avskyr bebisar. Avskyr med stort A.

Ni kan ana er hur glad den lille är nu då det finns tre, jag upprepar, tre, nya korta människor på hans hemmadagis.

Skulle jag vara lagd åt det mer fertila hållet skulle jag laga en bebis för att den lille skulle vänja sig, men, ni vet hur lätt det är.

Förr och nu

Vi väntade ju rätt länge på att få barn, så jag tror att jag inte överdriver om jag säger att jag inte bara räknade med att det skulle ske en del förändringar i våra liv, jag såg fram emot dem.

Nu, med dryga två år på nacken som mamma, har en del saker jag kanske inte räknade med utkristalliserats till något som kanske går att lista:

- jag kunde aldrig tänka mig att jag skulle lära mig namn på röda bilar och deras polare, dessutom kan jag namn på en hel del huvudrollsinnehavare i en massa tv-program.

- ...men, punkt ett toppas ändå av att jag till och med kan sjunga en del signaturmelodier för en del barnprogram, på svenska, finska, engelska och tjeckiska.

- det finns en del klädesplagg med tryck i den lilles klädskåp. Inget har vi köpt, men bara att de får finnas i vårt hem är en överraskning för mig.

- det händer att jag googlar hur barnsånger egentligen går, jag är usel på sång och den lille älskar att sjunga.

- potatis, nu förtiden har vi ständigt potatis i kylskåpet. Det hade vi aldrig tidigare.

- malet kött, köttfärs och knackkorv - need I say more?

- bajs och snor, bajset visste jag att inte skulle vålla något problem, men snoret. Hur galant som helst står jag ut med snoret. Också den lilles.

söndag 22 april 2012

Den lille och jag och vi

Det händer ibland, att folk vi stöter på (alltså möter på stan, inte stöter på det andra sättet), att de finner drag i den lille som de ser också i mig eller min man.

Jag blir alltid lite varm i hjärtat då jag får höra sådana kommentarer av människor som inte vet. Varm för att det är fint, oavsett om det bara är något man säger eller om man faktiskt ser.

Det händer också att människor som vet, säger att likheten ändå finns där. Det kan handla om gropen i hakan, de stora blå ögonen eller sättet den lille pratar på och ansiktsuttrycken han har.

En lång uppvärmning för en alldeles kort brygga mellan generationer och en kort snutt av band som också kunde vara av blod. Den lille har de senaste dagarna svarat "NäÄä" på de mest frustrerande ställen, men på ett alldeles förtjusande sätt. Förtjusande för att den lille låter exakt som min farfar Toivo, 90 somrar gammal.

fredag 20 april 2012

Den lille

Det här är ett påskfoto på ett barn vars föräldrar inte röker i framsätet:

Fotot är taget av den lilles kusin, Jenna.

Allt var inte bättre förr

Upptäckte att jag och Linn delar hobby.

Som en fortsättning på det där, tänk vilka knäppa saker som var okej ännu för några år sedan. Som att röka i flygplanet, det var liksom okej om man satt längst bak. Att det fanns rökvagnar på tåget, äh jag vill boka plats just i bolmvagnen. Tänk att det ännu för ett par år sedan var okej att röka på baren.

Telefonbarnet

Jag kommenterade ett äktenskapsinlägg hos Linn igår och ser att det resulterat i många sök på ordet "telefonbarn".

Ja, den lille, jag brukar kalla honom telefonbarn (med kärlek i rösten). Det för att jag och vi faktiskt fick beskedet om honom per telefon. Inte via en gravidsticka eller ett ultraljud, utan per telefon.

Jag kan fortfarande precis erinra mig hur det samtalet förlöpte, vad som sades och i vilken ordning och framför allt - hur det kändes. Jag tror att samtalet var minst lika otroligt, fantastiskt och underbart som det är då ett litet, efterlängtat, barn meddelar att det är på väg den naturliga vägen.

För förstagångsläsare; den lille, en typ på 95 centimeter över havet, kom till oss som fosterbarn. Efter tio månader hos oss fick vi adoptera honom.

Det om telefonbarnet, frågor på det eller annat?

torsdag 19 april 2012

Nu, skärpning

Jag håller på att bli lite enögd. Men, den nyaste undersökningen visar att vi fortfarande slänger 400 miljoner kilo mat.

400 miljoner kilo.

Mer om undersökningen här.

Det är så knäppt att jag blir lite matt. Ekorrhjulet, bära pengar till butiken, släpa hem matkassar, slänga mat. Naturen - och plånboken - tackar.

Handen på hjärtat, kan du bli lite bättre på att slänga mindre? Jag kan.

Varför skall det vara så svårt?

Utan att ta ställning till om de är skyldiga eller ej, eller hur mycket de kan tänkas vara skyldiga - jag tänker på Ilkka Kanerva & co i mut- och valfinansieringshärvan.

Samtliga, var och en av de åtalade, bedyrar sin oskuld. Och skuldbelägger dem som delat ut domarna.

Inte bara i det här fallet, utan i många, många fall då offentliga personer står i en icke-självvald ljuskägla för ett misstag eller brott de misstänks ha genomfört - hur skönt skulle det inte vara om ens någon av dem någon gång bara lade ner handskarna och medgav att jo, jag gjorde bort mig, jag har felat?

onsdag 18 april 2012

Gnugga geniknölarna

Förlåt, det är den töntigaste rubriken i mannaminne. Marthaförbundet kör en underbar kampanj under rubriken "Sluta slösa-veckan", du hittar mer info om kampanjen här.

Triggad av bland annat sluta slösa mat som jag och vi kört i ett par omgångar, tycker jag att det är en fantastiskt rolig tråd. Jag hoppas att ni också går in och bidrar med ert bästa tips, tips inlämnade före fredag deltar i utlottningen av Maria Österåkers nya bok "Lev mer på mindre".

tisdag 17 april 2012

En titt på min biologiska kalender

Tänk dig ett ägg. Ett ägg framför dig i luften, med den smalare ändan till vänster och den bredare ändan till höger. Den bredare ändan ser nästan platt ut.

Ta på dig dina 3D-glasögon, så skall du få titta på hur ett kalenderår ser ut i mitt huvud.

Vi gör ägget, eller egentligen konturerna av ägget så stort att vi kan kliva in i det, med lite utrymme för oss att titta runt. Fortfarande smala ändan till vänster och breda ändan till höger om dig då du står inne i ägget. Stå gärna lite närmare den smala ändan av ägget.

Framför dig ser du bågen från den smala ändan till stället där ägget bryts för att bli den breda, lite platta delen.

Den båge du ser, det är månaderna januari-maj i min biologiska kalender, som jag ser dem. Den breda, lite platta delen av ägget, längst borta från dig, det är juni och juli. Där ägget bildar en båge från den breda delen ända tillbaka till den smala toppen av ägget, där vi startade, det är månaderna augusti-december som kryper bakom ryggen på dig. Du står rätt bekvämt vid november ungefär? Det är där jag står, då jag står och tittar på kalendern.

Medveten om att jag låter tokig, men de här kurvorna känns också olika. Starten, den känns som en nedförsbacke, sommarmånaderna känns som ett stup, en mycket snabb transportsträcka och hösten, allt bakom ryggen känns som en uppförsbacke.

På grund av att jag står där jag står, vid november, så känns allt från mars till september väldigt fjärran. Oktober till februari känns närmare. I kalendern alltså, det stämmer inte helt överrens med vad jag själv anser om de olika årstiderna.

De olika månaderna, längs ägget jag beskriver här, de har också egna rullgardinsflikar, men det blir för mycket att beskriva också dem nu.

Så ser mitt kalenderår ut i mitt huvud, det är svårt att beskriva det, jag borde bli bättre på att göra 3D-animationer, så ni skulle få se, men. Ändå en fråga; hur ser ditt år ut? Som mitt eller på ett annat sätt?

måndag 16 april 2012

Reflektioner i ett grådaskigt hem

Herrejösses, jag säger då det. Jag skall just sluta marra, men jag måste bara säga att två veckor i sjukstugan, det är tungt.

Reflektioner;

- resultatet av att vi hasar omkring i pyjamas, det är tvättberget inte växer.

- resultatet av att vi hasar omkring utan matlust, det resulterar ändå i att diskmaskinen måste tömmas och fyllas på varannan timme.

- det mest exalterande vi upplevt i dag, det är fällandet av ett träd på gården, en skrikande fasan och mitt smyckeskrin.

Omvärlden, om du hör mig, hjälp. Hjälp.

söndag 15 april 2012

Niksipirkat hoi!

Hur översätter man NiksiPirkka? TipsBirger?

Nåväl, jag är ändå ute i ett seriöst ärende och jag är i stort behov av visa tips och råd.

Hur lär man en typ på dryga 95 centimeter över havet att snyta sig? Medveten om att det finns helt fullvuxna och kapabla personer under metern, bör tilläggas att typen i denna fråga är drygt två och ett halvt år gammal.

Jag har försökt förklara att det är som att dofta på saker, men tvärtom. Lite väl teoretiskt, det fungerar nämligen inte.

Signaturen "En förkyld mor till ett förkylt barn"

lördag 14 april 2012

Gör vad du vill med ditt liv

...men ge fan i andras.

Alltså, nyheten som först "bara" såg ut som det typiska, finska, sättet att ha livet av sig, bil mot långtradare - det var en än större olycka och tragedi det var frågan om. Gårdagens sorgliga nyhet går att läsa bla. här.

Jag blir alldeles matt av vrede och sorg.

Redan det att man äventyrar en annan förares och andra medtrafikanters liv genom att ta sitt eget liv i trafiken, redan det gör mig vansinnesarg. Jag är inte den som vill tipsa om hur jag anser att man skall ha livet ur sig, men, låt mig säga såhär: jag tycker att man får göra rätt långt vad man vill med sitt eget liv. Men, man skall ge fan i andras. Lite respekt, liksom.

De här "familjetragedierna", det be borde inte bara kallas tragedier. De borde kallas mord. Bara för att familjefadern, i det här fallet var det alltså fråga om fadern, lyckades få livet ur sig, får inte det han gjorde sin familj kallas "bara" tragedi. Det skall också kallas mord.

Jag blir alldeles matt då jag tänker på barnen, i det här fallet två barn under fem år. Vad allt hinner de se, uppfatta och förstå innan det fasansfulla händer?

Något är på tok, galet på tok. Man och till och med jag kunde skriva sida upp och ner om män som inte kan prata, arbete som kräver för mycket, psykproblem och sådant. Men ändå, alla sidor till trots, alla problem till trots.

Man får ha livet ur sig själv, men man får varken skada eller döda andra.

torsdag 12 april 2012

Iskall hud

En sak jag nog inte hade en aning om innan den lille gjorde entre i vår familj, det var hur orolig jag skulle komma att vara. Nu är jag inte den som trissar upp mig själv i första laget, men den lille har tagit med mig i oro så stor att den ibland är svår att greppa.

Som nu, den lille är sjuk. Han har väldigt hög feber - alla i residenset är däckade, det är lunginflammation och grejer på gång här - och jag är alldeles kall. Kall av oro.

Jag vet inte hur jag skall beskriva känslan, utöver det jag alltid säger, att det är som att leva med hjärtat utanför kroppen, men min hud är alldeles kall av oro. Jag har ju varit med några gånger, det handlar ändå om mindre allvarliga saker som feber och spysjukor och öroninflammationer, och jag vet ju att den lille blir bra igen.

Jag märker att jag återkommer till min tanke på de föräldrar som har barn som är allvarligt sjuka, hur står de ut? Hur orkar de?

onsdag 11 april 2012

Saker som sägs om natten

Jag är inne på dag tio av förkylning, så jag är inte den roligaste rutan i seriealbumet. Alltså, tar jag till ett gammalt beprövat trick, använder grejer den lille säger för att framstå som lite kul.

Saker som sagts om natten.

Den lille vände sig mot mig i natt och viskade, med vän liten röst; "pappa narkar".

Tur att det var bokstaven s som saknades, inte k.

torsdag 5 april 2012

Fattigdom i arv

Nu har jag tittat på hela Perintönä köyhyys, jag kommenterade redan tidigare hos Mökkihöperömamman, det innan jag sett hela programmet.

Det var en vånda att se det, hela programmet. Och det beror inte på en sak, det beror på tusen och en sak.

Fokus i programmet ligger på att fattigdom går i arv, här vi sitter i vår västerländska civilisation, med lika rätt till lycka och framgång. De huvudpersoner man får följa i programmet är fattiga i tredje generation, vilket kanske känns främmande. För en stor del av finländare, för en del finlandssvenskar, för en del av oss som bloggar.

Det som upprör mig i programmet, det är att jag upplever att man bara konstaterar att fattigdom går i arv. För så behöver det inte vara. Jag kan förstå att möjligheterna att vara något annat än fattig - och hur man mäter fattigdom är en helt annan sak - kan vara svårare om man växer upp utan pengar, utan familj, utan kärlek, utan det mesta de flesta åtminstone borde få växa upp med.

Men, det går att bryta alla de mönster jag rabblar upp. Det går att jobba ihop slantar så man klarar sig, det går att fixa resten också, med vissa givna undantag.

Det jag försöker hacka ur mig, det är att man kan bryta det mönster man är uppvuxen med. Det kräver givetvis att man är medveten om att det finns andra sätt att leva - och dem får man. Via vänner, via bekanta, via skolan, via jobbet, via TV - någonstans. Om man vill bryta ett mönster, det är ju inte alls ett krav, man behöver absolut inte bryta om man inte vill.

Nåja, patos avslöjar mig. Jag upplever, som du kanske märker, att jag brutit ett mönster. Jag brukar skämtsamt säga att jag lika väl kunde ha blivit en rännstensunge med rätt skakig framtid.

Det är inte så mycket huvudpersonerna i programmet jag reagerar på, jag reagerar mest på minnen och känslor i mig själv. Då jag sitter och vrider mig i stolen av obehag då de har råd att röka, men inte äta, då barnet inte får någon uppmärksamhet då pappa går ut på balkongen, då de sitter och slappnar av framför tv:n, då de inte kan äta hälsosamt, då de inte har tid att röra på sig, då de inte städar fast de går hemma och hänger dagarna i ända och mamma ringer och vill ha livet ur sig.

Och red alert, red alert, red alert.

Jag vill ställa mig upp och skrika med stora bokstäver, att gör något, om inte annat så för att du skall bli lite glad, för att barnet skall bli lite glatt. Och lugnar ner mig, och kommer ihåg att det finns så många som bara tittar på programmet och inte alls reagerar. För det är så det är.

Jag bitchslappar mig själv och rannsakar, här sitter jag. Min tv är minst lika stor och jag kan välja om jag vill äta hälsosamt eller inte, jag har ett jobb jag vill åka till och joggar jag inte, så är det för att jag är lat och jag hoppas att jag lever så att barnet inser att jag älskar det vansinnesstort och mamma ringer inte och vill ha livet ur sig.

Det dåliga samvetet för att mitt liv ser ut som det gör, att det är bra. Bitchslappar igen och påminner mig om att det inte alls är säkert att det finns någon över huvudtaget som skulle vilja byta med mig ens för en dag.

Okej, jag lugnar ner mig nu. Måste bara understryka, det går att bryta mönster om man vill. Understryker än en gång, det betyder inte att jag tycker att någon skall göra det bara för att någon annan har en åsikt.

onsdag 4 april 2012

Alltså, panik

Det är en grej jag har lite svårt med (ja, ja, jag vet - det är många saker jag har svårt med. Som stavningen wanha då man vill påstå att något är gammalt.). Och det är den här säsongsspecifika, lindriga överdriften "det tar slut i butiken".

För det första, vad är upp med rusningstrafiken i butiken inför påsk? Lugna ner er, butiken är öppen igen på lördag, om ni nu mot förmodan håller på att dö hungersdöden på grund av tomt kylskåp. Och för det andra, ni har väl hört ATT ÄGGEN HÅLLER PÅ ATT TA SLUT! All orsak till panik alltså.

Det är lite som smörpaniken inför jul, det var väl aldrig fråga om att smöret höll på att ta slut? Det var väl mest ett sätt att få oss att rusa till butiken för att hamstra. Och jag vet, det är medias fel och där sitter jag ju och knackar, men, det är precis lika mycket konsumentens fel, och där sitter jag ju och hamstrar. Men, man behöver, som tur är, inte tro på allt som skrivs.

Snoret klämmer säkert på någon argnerv, det är därför inlägget blir så argt. Jag skall fokusera på fler gladbilder i nästa inlägg, jag lovar.

God morgon, små grynkorvar!

Tack för all voodoo igår, ledsen att göra all you voodoo people besvikna, men jag kroknade.

I stället för att presentera långa svador om hur tråkigt det är att vara sjuk, gnäll om feber och sådant, ger jag ett blygsamt bidrag under rubriken "lite glad blir man i alla fall", håll till godo:


tisdag 3 april 2012

Kort meddelande:

Blogspot har, för tusende gången, "bytt utseende". Det är därför all text jag skriver landar i ett och samma stycke och det ser apfult ut. Jag hatar det. Om du vet hur jag får ordning på det, så får du gärna hjälpa mig. Slut på meddelande.

Voodoo people, anyone?

Uh. Inte feber nu. Inte dunderförkylning. Intet får äventyra de planerade påskeskapaderna. Intet. Så, då det nu ändå sitter some good old voodoo people i stugorna, use the magic, snälla? (Det måste vara febertungorna som talar engelska, ber om ursäkt för det.)

måndag 2 april 2012

Oddsen, baby, oddsen?

Idag är jag under överskådlig framtid lite upptagen med att författa texter som kommer att publicerar på annat ställe än här, men vill ändå komma med ett "nej, det menar du inte?". Ni kanske kommer ihåg att jag och den nya plåtkon landade mitt i en salig seriekrock i början av februari? Krocken berodde på slarviga förare (nej, jag var inte en av dem) i uselt väglag. I fredags fick jag äntligen den reparerade bilen tillbaka och det firar vädergudarna genom att ge mig - snöoväder. Man tackar.

söndag 1 april 2012

Festklädd, som mamma

Vi gick på kalas idag. Mitt hjärta baxnade av stolthet då den lille ville apa efter mig, han ville också ha ett halsband.